Andere specialiteiten

Onlangs werd de vereniging "Marennes-Oléron Produits et Saveurs" opgericht. Zij wil voornamelijk streekgebonden producten promoten. Momenteel telt zij een twintigtal leden (wijnbouwers,groentekwekers, oesterkwekers,zoutzieders). Zij  Zijn vertegenwoordigd op vele manifestaties,voor de bezoeker de gelegenheid om van de talrijke fijne producten van Marennes- Oléron te proeven.
 
Tussen Saint-Gilles et Cheray is een ambachtelijke brouwerij . Hier is men gestart met het brouwen van "La bière des Naufrageurs". Het wordt vervaardigd zonder kleurstof noch bewaarmiddelen. Dit bier, dat op de markt kwam in 1995, telt 18 varietëteiten. Het wordt te koop aangeboden in flessen met een procédé van hoge gisting, zoals dit gebeurt met de bieren uit het Noorden van België,het is werkelijk van hoge kwaliteit. La bière des naufrageurs behaalde twee gouden medailles, op de Nationale prijskamp van bieren in Frankrijk in 2006 en in 2009.*

De productie van zeezout is ook een zeer oude activiteit in Marennes-Oléron. In de Middeleeuwen was Brouage internationaal bekend om zijn zoutwinning en -handel . Dit beroep heeft veel van zijn interesse ingeboet. Momenteel blijven er maar twee zoutwinners meer over op Oléron en een andere zoutzieder te Brouage.

* Geniet, maar drink met mate.

Vos avis...