L'île d'Oléron en het bekken van Marennes

De streek Marennes-Oléron die gevormd wordt door 15 gemeenten, is uitzonderlijk en heeft een rijke variatie. Hier vindt U bij elkaar een opmerkelijk bouwkundig erfgoed, ongerepte natuur, pittoreske dorpjes, zandstranden en een vissershaven. Het leven is goed in Marennes-Oléron, waar voor ieder wat wils is, jong en oud. De contrasterende landschappen, de bijzonder gunstige klimatologische omstandigheden en de ecologische rijkdom maken het eiland Oléron en het bekken van Marennes tot een betoverende streek.

Oléron, bijgenaamd het eiland van het licht, is met z'n 175 km ² het grootste Franse eiland aan de Atlantische kust. Op de prachtige zandstranden, waarvan vele de Blauwe Vlag mogen hijsen, kunnen de allerkleinsten heerlijk spelen. Het is ook een paradijs voor liefhebbers van watersport..

Te voet, met de fiets of zelfs te paard, ontdekt U de vele bossen en moerassen met hun rijke en gevarieerde flora en fauna.

De streek Marennes-Oléron bezit ook een uitzonderlijk erfgoed van vestingwerken, maritieme monumenten, kerken en lokale architectuur met onder andere Fort Boyard. Dit majestueuze "stenen schip" dat voor de kust van Boyardville ligt, is vandaag de dag één van de populairste monumenten van het land geworden.

Wanneer iedereen voldaan terugkeert na een dag vol activiteiten en weer bij elkaar om de tafel zit, gaat het genieten nog even door. Want met oesters, mosselen, vis, zeevruchten, heerlijk fruit en lekkere groente uit de streek, op smaak gemaakt met wat zeezout en met een lekker wijntje in de hand, is iedereen zéker "beunaise" (oftewel : lekker op z'n gemak, zoals ze in de Charente zeggen) op Oléron en in het bekken van Marennes.