De natuurpolen

Het eiland Oléron telt twee natuurpolen. Deze natuurlijke beschermde sites zijn heel het jaar toegankelijk voor het publiek en bieden talrijke animaties. Het voornaamste objectief van deze natuurpolen is het sensibiliseren van de bezoekers aan de natuur en de tradities van Marennes-Olèron.

​Le Marais aux oiseaux (Het Vogelmoeras) :  

Het “vogelmoeras” dat zich te Dolus bevindt werd geopend in 1983 . De voornaamste optie van de overheden is het grote publiek te sensibiliseren voor de kennis van de lokale fauna. Hier leven meer dan 500 dieren die meer dan 60 verschillende soorten vertegenwoordigen. Deze site met een oppervlakte van 30 hectare bevat een ontdekkingspark van de wilde en de tamme fauna en een centrum voor de bescherming en hulpbieding aan de wilde vogels die verzorging nodig hebben.

Het pedagogisch parcours van de “marais aux Oiseaux” begint met het ontdekken van een mini boerderij. Op deze plaats kunnen de kinderen verschillende huisdieren leren kennen en benaderen: geiten, ezels, schapen…Een beetje verder brengt een kleine weg hen naar de wilde dieren. Daar kunnen ze de dieren ontmoeten in hun eigen milieu, en genieten van het gezelschap van eenden, ganzen, reigers, zilverreigers... Een observatorium met een panoramisch vergezicht van de site, zal u toelaten om in ideale voorwaarden, de wilde vogels te observeren.

Le Port des Salines (De haven van de Salines / zoutwinningen ) :

Gelegen in Grand-Village, is Port des Salines een recreatiepark waar U tevens kennismaakt met de zoutpannen. Een traditioneel dorp is er opnieuw opgebouwd. U vindt er ook lokale producenten en ambachtslieden, een zoutzolder, een kleine haven van waaruit U boottochten kunt maken en natuurlijk zoutpannen. In het ecologisch museum en met de verklarende looproute leert u alles over de magie van het witte goud.

​De “ Marais Salant “ is een groot kunstwerk dat getuigt van een uitzonderlijke precisie het wordt geanimeerd, door de strenge controle van de waterpeilen, het afvloeien en de evaporatie van ieder bassin.

Vos avis...