De stranden

De streek Marennes-Oléron strekt zich over meer dan 100 kilometer kustlijn uit. Op een groot deel van deze kuststrook liggen vele stranden. Hoewel ze vaak verschillend zijn hebben ze allemaal één ding gemeen : de kwaliteit van het zwemwater. Het eiland Oléron heeft daardoor meerdere gemeenten die de Blauwe Vlag mogen hijsen : Le Grand-Village-Plage, Saint-Trojan-les-Bains, Dolus d'Oléron en Saint-Denis d'Oléron. Dit label betekent dat alle stranden van deze gemeenten, alsmede het algemene milieu-en afvalbeheer, een voorbeeld voor anderen zijn.

Van het Zuiden tot het Noorden vormt de westkust bijna één groot strand. Zo volgen de stranden van Saint-Trojan-les-Bains tot Vert-Bois, La Grande plage, die van La Giraudière en Les Allassins elkaar op. Met hun fijne zavelstranden, hun kleine duinen ,en bij woelige zee hun golven, zijn deze grote oppervlakten ideaal voor het nietsdoen, of ook om verschillende sporten te beoefenen, voornamelijk de glijsporten.

Wie graag alleen wil zijn vindt gemakkelijk een plaatsje waar het rustig is.

Een beetje meer ten Noorden, na het familiaal strand van La Remigeasse, bevinden zich de stranden van Les Sables Vignier, van Domino te Chaucre, en Les Huttes, deze zeer bekend voor de glijsporten.
Aan de oostkust is de zee kalmer, met aan het Noorden van deze oostelijke gevel een zanderige zeestrook die zeer mooie fijne zavelstranden herbergt, zoals deze van : La Brée-les-Bains of van Les Saumonards te Boyardville.

Aan de uiterste Zuidkust bevindt zich het strand van Gatseau, het ligt aangeleund tegen het bos en is een oase van rust. Vrienden baders !! Hier is voorzichtigheid geboden want in deze zone zijn sterke zeestromingen.

​Dan is er nog het strand van Marennes dat zeer geschikt is voor familiale ontspanning. 
Le Port des Salines
Le patrimoine maritime
Pointe de Chassiron
Le port de pêche de la Cotinière
Les huîtres Marennes-Oléron
Le Port des Salines

Vos avis...