De zeilwagen

Deze sport kan men op het eiland beoefenen in drie gemeentes : Dolus-d’Oléron, Grand-Village,en Saint-Trojan-les-Bains.

Deze uitgestrekte zandstranden lenen zich heel goed tot het beoefenen van deze sport. Er is regelmatig wind in de winter met het regiem van dépressies en in de zomer zijn er de thermische briesjes met zeer weinig hoogte verschil. Het zijn werkelijk de meest geschikte stranden voor het beoefenen van deze sport. DeZeilwagensport is er ook gereglementeerd door gemeentelijke besluiten. Hierdoor is het mogelijk om in elk seizoen dus gedurende heel het jaar de sport te beoefenen, behalve in de maanden juli en augustus; deze zijn voorbehouden voor de scholen.

Op Oléron kunt U op verschillende spots kennismaken met deze sport. Vanaf 9 jaar kunnen kinderen starten in groepen en vanaf 11 jaar kan het individueel. Strandzeilen wordt wel gezien als dè watersport voor jong en oud. Al vanaf de eerste les weet een ieder om te gaan met de wagen. En daarna is het genieten op een volkomen veilige manier. Op de zeilschool is de maximum snelheid 60 km/u, terwijl deze bij wedstrijden kan oplopen tot 100 km/u.

Sinds kort worden er op Oléron ook aanverwante vormen van de zeilwagensport beoefend. Reeds een vijftal jaren is de zeilwagen hier verschenen en als laatste toepassing is de skate-board getrokken door een kite-surf zeil hier in gebruik. Wie weet wat de toekomst ons brengt.
 

Vos avis...