Kanovaren

Op het eiland Oléron en in het bekken van Marennes, tussen zee en moeras, komt het kanovaren helemaal tot z'n recht. De kano is één van de beste manieren om helemaal op te gaan in de rijke en ongerepte natuur.

Varend door de kanalen en moerassen, zult u waarschijnlijk eerst verrast worden door de rustgevende sfeer die er heerst, een waar genot. Rond Boyardville, La Brée les Bains, Château-d'Oléron en Grand-Village-Plage, zijn deze door het land heen uitgestippelde waterwegen voor U dè gelegenheid om oog in oog te komen met de typische flora en fauna (met name vogels). Met vrienden, familie of lekker met z'n tweetjes is kanovaren de perfecte manier zilverreigers, reigers, stelten of wilde eenden en meer tegen te komen. Aan de randen van de kanalen ziet U zeekraal, groene moerasboontjes en kleine blauwe bloemen, de "onsterfelijken van het moeras." Van uur tot uur zijn de tochten, afhankelijk van het licht, steeds weer anders. Nog een tip : als U heel vroeg op pad gaat, wanneer de zonnestralen het wateroppervlak nèt raken, beleeft U werkelijk een uniek moment.

Natuurlijk is het mogelijk om op Oléron en in Marennes kano's te huren of om tochten met een gids te maken. De boten zijn trouwens zeer stabiel en geschikt voor jong en oud.

De oostkust van het eiland, de meest beschutte kant, is bijzonder goed geschikt voor kajakken op zee. 's Zomers is er bij Boyardville, La Brée les Bains en bij het strand van Marennes over het algemeen weinig stroming en zijn er nauwelijks golven. Hierdoor is deze activiteit vrij gemakkelijk te doen. Voor de echte sportievelingen bestaat de mogelijkheid om het kajaksurfen uit te testen. Voor deze sport moet U aan de Atlantische kant van het eiland zijn, waar U op de grote golven helemaal los kunt gaan !


 

Vos avis...