De fietspaden

Het Eiland Oléron en het bekken van Marennes tellen 160 km fietswegen.Doorheen de moerassen, de bossen en langsheen de boorden van de zee laten deze fietspaden u toe op eigen ritme de verscheidenheid van de landschappen te bewonderen. Om u beter wegwijs te maken en u te gidsen, is het wegennetwerk voor fietsers voorzien van een informatieve en richtgevende signalisatie.

Zo is het mogelijk, om van uit Saint-Denis dÓléron naar de Phare de Chassiron te fietsen zonder stoppen. U kan doorheen het bos van de Saumonards tot Boyardville fietsen. Verder kan u de moerassen ten zuiden van het eiland ontdekken, langsheen Château d’Oléron. Talrijke picknick plaatsen zijn ook voorzien langsheen deze afgebakende fietspaden.

Met weinig verhevenheden zijn deze fietspaden werkelijk toegankelijk voor heel de familie. Er zijn bovendien talrijke uitgestippelde fietsroutes. Kortom, Île d’Oléron en het bekken van Marennes beschikken over een uitgebreid netwerk van fietspaden waar iedereen zijn weg zal vinden. En er wordt hard aan gewerkt, want elk jaar breidt dit netwerk zich, tot ieders plezier,  nog uit.
 

Vos avis...