Het Golfspel

Het stedelijk golfterrein van het eiland bevindt zich op het grondgebied van Saint-Pierre d’Oléron. Tegenover Fort Boyard en l‘Ile d’Aix. Dit gehomologeerd golfterrein met 9 holes is een juweeltje gelegen in een uitzonderlijke omgeving langsheen de Oceaan en de duinen van de oostkust. Het is een van de weinige golfterreinen in Frankrijk ,waar de zeekust deel uitmaakt van het speelterrein. Op een afstand van ongeveer 2 km ligt het terrein aan de kust tussen Boyardville en de chenal d’Arceau.

Het terrein werd in 1987 aangelegd ,deze omloop van het type "links", dus helemaal geïntegreerd in de omgeving, is honderd ten honderd natuurlijk. Voor de realisatie werd geen enkele ophoging van de grond gedaan.

Het golfterrein is heel het jaar open en ligt gespreid over een oppervlakte van omtrent 30 ha. Buiten zijn gehomologeerde omloop van 9 holes ,ligt er binnen de omloop ook een school-parkoers van 6 holes en een rooster voor 25 plaatsen .Twee installaties die aan alle beginnelingen toelaten zich te vervolmaken in deze sport. Men kan ook individuele cursussen volgen. De leraar heeft een staatsdiploma en er worden ook stages georganiseerd. Het terrein bezit ook een klubhuis en een gespecialiseerde winkel. De prijzen zijn zeer billijk.

Vos avis...