Miguel Couteau

Je m’appelle Miguel Couteau et j’ai 14 ans. J’habite à Saint Trojan Les Bains depuis que je suis né. Je quitte l'île de temps en temps le week-end avec mes parents et ma soeur...
Lees meer

Wandelingen en rondritjes

Marennes-Oléron  is een bevoorrechte plaats om doorheen alle seizoenen te wandelen : te voet doorheen de bossen, de moerassen, de mooie dorpen, of op de stranden,  om de gevarieerde fauna en flora te ontdekken en ook het rijk patrimonium te bewonderen, het is onvergetelijk!

Doe een wandeling langs de voetpaden, gelegen in het moeras van Les Bris te Saint-Trojan- les Bains. Over een oppervlakte van 37 Ha  gespreid , vindt men in deze  aangepaste omgeving een oord waar Moeder Natuur nog steeds Koningin is.Tijdens de vakantieperioden verzorgt het Bureau voor Toerisme van Saint-Trojan-les-Bains themarondleidingen. Op het programma staan o.a. "Van het duin tot het bos", "De mens en het water", "De vreemde wereld van de nacht"...

In "Le Marais aux Oiseaux" van  Dolus-d'Oléron maakt men kennis met het leven en zeden van de steenuilen en uilen.

In het bassin van Marennes zijn er talrijke wandelingen te doen. Te Saint-Just-Luzac is er de "Chemin  des Pierres" hier zal men u een grote stap in het verleden laten zetten, wandelend langsheen de romaanse kerk, en dichtbij le Chateau de Feuse, verder wordt er een oude Gallo –romaanse villa bezocht en men ontdekt ook een oud protestants kerkhof . "Les Chemins des Saloches" te  Le Gua, in het hart van de moerassen , is een ideale wandeling waar men de diversiteit van de landschappen en de talrijke menselijke activiteiten kan bewonderen.

​​Te Bourcefranc-Le Chapus  met  "Le Chemin des cabanes" doet men een wandeling in nauwe straatjes langsheen lage huizen van dit oud dorp van vissers en oesterkwekers, en komt men terecht bij de oude kabanes, waar men de traditionele "Pinasses" aantreft, vastgemaakt aan de onderkant van de kabanes (pinasses zijn  traditionele vaartuigen).

Vos avis...