Zeevaart en Visserij

Rondom het eiland Oléron, en aan de rand van Marennes is de Oceaan één uitgestrekt speelplein,dat zich leent tot veel ontspanningen en talrijke ontdekkingen.

Verschillende clubs bieden de mogelijkheid om te leren zeilen of om zich te perfectioneren in de praktijk van deze sport. Voor wie naar hartenlust wil zeilen, zijn er verschillende mogelijkheden om op zee te gaan : catamarans, oude takelages, cruiseschepen, en traditionele zeilboten

Huur je liever een boot dan kan je vrij varen langsheen de oostkust ,die zeer goed beschermd is , maar niets belet je een avontuurlijker en meer gespierde trip te doen langs de andere oever van Oléron of langsheen de havenkom van Marennes. Ervaren plezierbootvaarders zullen aanmeren aan één van de 3 havens van Oléron ( Le Douhet, Boyardville, Saint-Denis- d ‘Oléron) of aan één van de schilderachtige aanlegsteigers.

U kan ook inschepen op een van de talrijke observatiejachten voor een Cruise, u zal prachtige historische landschappen ontdekken ,onder andere Fort Boyard.

Gedurende de vakantie worden dagelijks overtochten georganiseerd met motorboten. De liefhebbers van de vissport zowel op zee, te voet of met de hengel zijn hier echt verwend.

Jet-ski en het duiken komen aan bod ; ook hier staan er professionelen tot uw dienst.

De visvangst

bateau peche cotinière oleron marennes
Op ons eiland worden alle soorten visvangst beoefend . Natuurlijk op zee maar niet minder te voet of aan de lijn. Ons eilandje is op dit gebied werkelijk door de goden gezegend, dit herhalen meermaals de leden Peche au surf castingvan de Vissersclub van Antioche uit Saint Denis d’Oleron . Indien u zelf niet over de nodige uitrusting beschikt om op zee te gaan vissen, kan u steeds terecht bij een van de vele bewoners.
Lees meer

Vissen op het strand

peche pied estran oleron marennes
Het staat iedereen vrij om op het strand te vissen. Er zijn echter wel regels aan verbonden. Om van deze manier van vissen te kunnen blijven genieten, is het van belang dat iedereen de regels kent en toepast. Vraag daarom gerust om de regelgeving voor het vissen op het strand in Marennes-Oléron aan de IODDE. Deze vereniging, die werkt aan het behoud van het getijdengebied, heeft voor U ook praktische informatie.
Lees meer

Het zeilen

voile oleron marennes
Door hun verscheidenheid, beantwoorden de "plans d’eau" in Marennes-Oléron aan alle verwachtingen van de zeilsporters. L’île d’Oléron telt 5 zeilscholen, hier komen evengoed beginnelingen aan hun trekken, als degenen die zich willen vervolmaken. De meerderheid van deze leerstructuren, zijn lid van de Franse Fédératie van Zeilsport en zijn charter schrijft "Franse kwaliteitsschool voor Zeilsport". Dit waarborgt u een degelijk onthaal, omkadering door gekwalificeerde , en gediplomeerde zeilers . Terzelfdertijd krijgt u een evaluatie van uw peil ,ook het aangepast materiaal in goede staat, en de nodige veiligheidsmaatregelen worden steeds in acht genomen. Op iedere ouderdom kan men dus, in alle zekerheid, starten aan boord van een Optimist, dériveur of catamaran.
Lees meer