sylvain breffy expert nautisme et pêche

Sylvain Breffy

Originaire du Limousin où j'ai suivi des études dans le tourisme et la valorisation du patrimoine, j'ai toujours été attiré par le littoral charentais où j'ai passé la plupart...
 
Lees meer

De visvangst

Op ons eiland worden alle soorten visvangst beoefend . Natuurlijk op zee maar niet minder te voet of aan de lijn. Ons eilandje is op dit gebied werkelijk door de goden gezegend, dit herhalen meermaals de leden Peche au surf castingvan de Vissersclub van Antioche uit Saint Denis d’Oleron . Indien u zelf niet over de nodige uitrusting beschikt om op zee te gaan vissen, kan u steeds terecht bij een van de vele bewoners.

Er worden verschillende formules aangeboden zodat u zelf op zee deze mooie sport kan uitoefenen. Op zee geeft het vissen met lokaas de beste resultaten. Naar het schijnt is de Goudbrasem verzot op de aardworm. Het vissen met lokmiddelen gebeurt voornamelijk in de omgeving van Antioche en de vuurtoren van Chassiron. Het is zeer belangrijk de wettelijke grootte van de gevangen vis te respecteren, we vragen dan ook met aandrang alleen vis te vangen voor uw familiaal verbruik.

De grote zavelstranden tussen Saint-Trojan-les-Bains en Vert-Bois zijn magische oorden voor het vissen met de lijn . Hier geeft de werphengel of surf-casting de beste resultaten . De natuur zorgt ervoor dat men op die plaats scholen zeebaars,tongen en andere vissen aantreft . Het meest gebruikte aas zijn de wormen maar ook de kaplaars en de garnalen. De stranden van Chaucre, Saint- Denis-d’oléron en van La Cótinière zijn aangepast om te vissen met de buldo ( dit is een vlotter die min of meer gevuld is met water).

De kustvisserij wordt ook veel uitgeoefend. Maar opgepast !! Men moet hier eveneens de wettelijke reglementeringen naleven. Het is van groot belang de natuur en het werk van de mensen te respecteren (het is verboden te vissen in de sluizen en de oesterparken ) Op de rotsachtige stranden, zijn er onder de stenen voorzeker krabben te vinden.In de putten met water op het strand kan men zowel garnalen, schelpen en aloude vinden eveneens ook bigorneaux. Mosselen en oesters kunnen hier ook geraapt worden . De smaak is wel zeer verschillend van deze die we in de winkel kopen . Op de zavelstranden van Boyardville en Saint- Trojan- les-Bains liggen er ook schelpen. Met de hulp van een klein schepnet kan men daar ook garnalen vangen, eveneens kleine visjes, die men kan frituren .

Vos avis...