Het zeilen

Het eiland Oléron en het bekken van Marennes zijn van nature geschikt voor de zeilsport. Met twee kustlijnen, één op het oosten en de andere op het westen gericht, zijn de mogelijkheden om te varen talrijk, ongeacht uw niveau en ongeacht de weersomstandigheden.

Île d'Oléron en het bekken van Marennes zijn bovendien de thuishaven van meerdere uitstekende zeilscholen, met gekwalificeerd, ervaren en vaardig personeel. Met deze scholen kunt U op een veilige manier de activiteit beoefenen die U wilt. Van een Optimist via een midzwaardboot, een surfplank of een catamaran naar een pleziervaartuig, de verschillende instructeurs in de streek staan voor U klaar in een uitzonderlijke omgeving om op een prettige en professionele manier aan al uw wensen te voldoen. Kijkt U maar, er is zéker een zeilschool bij uw vakantie-adres in de buurt.

Voor een unieke en waardevolle herinnering kunt U eveneens komen genieten van de weergaloze charme van het traditionele zeilen tijdens de rondvaarten op oude zeilschepen.

De streek Marennes-Oléron voldoet aan de behoeften van de meest veeleisende watersporters : van ankerplaatsen tot jachthavens met alle voorzieningen voor een aangename tussenstop.

Saint-Denis d'Oléron : 64 bezoekersplaatsen. Water en elektriciteit op de pontons, wasserette, sanitair, tankstation met zelfbediening 24/7, Wifi...

Le Douhet : 30 bezoekersplaatsen. Water en elektriciteit op de pontons, wasserette, sanitair, trailerhelling, Wifi, scheepswerf met droogdok.

Boyardville: 20 bezoekersplaatsen. Winkels, water en elektriciteit op de pontons, scheepswerf, brandstofpompen, Wifi, trailerhelling.

​Marennes: 10 bezoekersplaatsen. Water en elektriciteit, sanitair, scheepswerf, hijskraan, trailerhelling.

Vos avis...