Afbeelding
Horaires des marées et météo sur l'île d'Oléron et le bassin de Marennes

Getijden en strandweer

Of u nu veilig wilt zwemmen, varen of vissen, het kan handig zijn om de getijdetijden te raadplegen. Daarom bieden wij u de getijdetijden voor Marennes-Oleron. Profiteer van onze weermodule om uw verblijf op het eiland Oleron of in het bekken van Marennes te plannen. Uw vakantie zal een succes worden!

Météo des Plages sur l'île d'Oléron

Strandweer

Gedurende de hele zomer geven alle strandwachten die op de stranden van het eiland Oleron gepost zijn ons informatie over zwem- en watersportactiviteiten: watertemperaturen, drukte, kleur van de vlaggen, speciale evenementen, enz.

Ter informatie: de strandwachten zijn in juli en augustus van 11.00 tot 19.00 uur aanwezig.
 

Toegang tot de weersvoorspelling op het strand

Horaires des marées de l'île d'Oléron et du bassin de Marennes

Getijden

De getijden zijn natuurverschijnselen die de hele Atlantische kust beïnvloeden. Elke 24 uur zijn er 2 hoogtij- en 2 laagtijdagen. Elke zes uur is er dus een vloed en een eb. Deze variatie van het zeeniveau heeft variabele coëfficiënten. Hoe hoger de coëfficiënt, hoe meer de zee zich bij eb terugtrekt en hoog komt. Wanneer de coëfficiënten zeer hoog zijn (van 90 - 100), spreken we van hoogtij. De maximumcoëfficiënt voor hoogwater is 120.

Zie de getijdentabellen

Météo ile d'Oléron Marennes

Weer

Het eiland Oléron, bijgenaamd "Oléron la Lumineuse", profiteert van een hoog percentage zonneschijn (tussen 2200 en 2400 uren zonneschijn per jaar) en milde temperaturen, waardoor het het hele jaar door een ideale plek is om te gaan wandelen. Met een gematigd klimaat, ongeëvenaarde zonneschijn, talrijke landschappen en talrijke wandelmogelijkheden, zijn het eiland Oleron en het bekken van Marennes de ideale plaatsen om nieuwe energie op te doen!

SAINT-PIERRE-D'OLÉRON Météo