Conferentie - De geschiedenis van smaak
Datums & openingstijden
Beschrijving
Dit is een kans om te ontdekken hoe onze huidige smaak werd gevormd door de grote episodes van de geschiedenis en om beter te begrijpen hoe de producten van vandaag hun weg vinden naar onze tafels. Van gulzigheid tot noodzaak, van toevallige kookfouten tot reizen, ontdek de fascinerende geschiedenis van smaak.
Stéphanie Roumégous, afkomstig van het eiland Oléron, is gids en docent in de steden Kunst en Geschiedenis. Ze heeft een master in kunstgeschiedenis en studeerde aan het CESCM (Centre d'études supérieures de civilisation médiévale) in Poitiers, waar ze zich specialiseerde in Romaanse kunst. Na een carrière als journaliste en geschiedenislerares werkt ze nog steeds als reisleidster en historisch animatrice voor musea en erfgoedsites. Gepassioneerd door geschiedenis, is het haar doel om erfgoed tot leven te brengen en het toegankelijk te maken voor iedereen, altijd op zoek naar het kleine verhaal in het grote verhaal.
Multimediabestanden
Locatie
Conferentie - De geschiedenis van smaak Bibliothèque de Saint-Trojan-les-BainsPlace de la résistance17370, Saint-Trojan-les-BainsFrance
RouteEigenschappen
Tarieven
Gratuit
