Restaurant Métive
Datums & openingstijden
openingstijden en komende dagen
Beschrijving
Chef-kok Julien Borie en bakker Pauline Celle hebben het verleidelijke concept bedacht van een bakkerij-restaurant dat geworteld is in lokale producten.
Het is een kans voor de chef, een inwoner van het departement, om dichter bij de lokale zeevruchten en ambachtslieden te komen. In de keuken is de bistronomie assertief en meesterlijk, met lokale producten die met precisie worden bewerkt - vooral de gerijpte vis, die te zien is in een vitrine in de eetzaal.
De inrichting combineert stenen muren, antieke posters en licht houten meubilair; je komt binnen via de bakkerij voordat je naar de eetkamer gaat, die uitkomt op de keuken en de toonbank.
Het concept is om ten minste 3 van de 8 aangeboden borden te nemen, waaronder voorgerechten, hoofdgerechten en desserts.
Biologische, lokale of natuurlijke dranken
Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer van tevoren.
De bakkerij:
Pauline bereidt zuurdesembroden, met heerlijk meel uit de omgeving (Ferme de Bellevue, Moulin de La Brée, La Josière, Les Céréales du Littoral). De broden worden met de hand gekneed in een mixer - de zoete degen in een kneedbak. Het hele proces gist ongeveer twintig uur. Het zijn grote broden die per snee worden verkocht.
Multimediabestanden
Eigenschappen
Tarieven
Contact
We gebruiken je gegevens uitsluitend voor het verspreiden van onze informatie en voor statistische doeleinden. Deze worden niet doorgegeven of doorverkocht aan derden. Het Bureau voor Toerisme informeert je hierbij dat je, in overeenstemming met de wet "informatica en vrijheid" van 6 januari 1978, het recht hebt op inzage en wijziging van jouw persoonsgegevens. Om toegang te krijgen tot je persoonsgegevens kun je contact met ons opnemen: Bureau voor Toerisme van Île d’Oléron en het bekken van Marennes - 22 rue Dubois Meynardie 17320 Marennes Tel: +33 (0) 5 46 85 65 23