Conferentie - De geschiedenis van smaak

Geschiedenis kan op veel verschillende manieren worden verteld. Stéphanie ROUMEGOUS heeft ervoor gekozen het verhaal te vertellen via het menu: via de inhoud van de borden van onze voorouders. En wat als smaak een verhaal van mode en omstandigheden was?
Conférence - L'Histoire du goût_Saint-Trojan-les-Bains

Datums & openingstijden

Geopend de thursday 13/11/2025 vanaf 18:00

Beschrijving

Dit is een kans om te ontdekken hoe onze huidige smaak werd gevormd door de grote episodes van de geschiedenis en om beter te begrijpen hoe de producten van vandaag hun weg vinden naar onze tafels. Van gulzigheid tot noodzaak, van toevallige kookfouten tot reizen, ontdek de fascinerende geschiedenis van smaak.



Stéphanie Roumégous, afkomstig van het eiland Oléron, is gids en docent in de steden Kunst en Geschiedenis. Ze heeft een master in kunstgeschiedenis en studeerde aan het CESCM (Centre d'études supérieures de civilisation médiévale) in Poitiers, waar ze zich specialiseerde in Romaanse kunst. Na een carrière als journaliste en geschiedenislerares werkt ze nog steeds als reisleidster en historisch animatrice voor musea en erfgoedsites. Gepassioneerd door geschiedenis, is het haar doel om erfgoed tot leven te brengen en het toegankelijk te maken voor iedereen, altijd op zoek naar het kleine verhaal in het grote verhaal.

Locatie

Conferentie - De geschiedenis van smaak Bibliothèque de Saint-Trojan-les-BainsPlace de la résistance17370, Saint-Trojan-les-BainsFrance

Route

Eigenschappen

Gesproken talen
Frans
Type
Cultureel
Thema's
Geschiedenis
Gastronomie
Categorieën
Lezing

Tarieven

Gratuit

Contact