Markten

Voor degenen die een bezoek brengen aan Île d'Oléron en aan het bekken van Marennes, zijn de vele markten een must. Op de overdekte markt of gewoon buiten vindt U o.a. groentekwekers, visboeren en slagers die U het beste van de lokale productie aanbieden.

In de zomer is er op het eiland elke ochtend markt. Ideaal dus om uw inkopen te doen.

Na-seizoen :

In Saint-Denis d'Oléron, is de markt op dinsdag, donderdag en vrijdag op Place Charles de Gaulle.

In Le Grand-Village-Plage is de markt op woensdagochtend. Mis dan vooral niet de boerenmarkt, van april t/m september, van 10 tot 18 uur aan de Port des Salines.

In La Brée-les-Bains is de markt niet voor niets op de Place du Marché. Hier komt U alle kleuren, geuren en smaken van het eiland tegen op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag èn op feestdagen.

De prachtige overdekte markt van Saint-Georges d'Oléron zal U doen watertanden van vrijdag t/m zondag in april en mei, en elke ochtend van juli en augustus.

In Saint-Pierre d'Oleron is de markt in de Rue Frank Massé en wel op elke dag behalve op  maandag, van april t/m september. Van 1 oktober t/m 31 maart is deze markt op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. Elke 4e dinsdag van de maand is de maandelijkse grote markt, op Place Gambetta.

In La Cotinière, kunnen liefhebbers van vis hun inkopen doen op de Marché de la Victorine, op Place Victorine, van maandag t/m zaterdag  tussen 16 en 20 uur.

Andere plaatsen waar U uw mandje vol kunt stoppen zijn het voetgangersgebied en de Place de la Poste van Dolus d'Oléron (woensdag en zaterdag van half september t/m maart ; woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag van april t/m half juni), op Place de la République van Château d'Oléron (elke ochtend, behalve op maandag) en Place des Filles de la Sagesse in Saint-Trojan-les-Bains (dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag).

Wat Marennes betreft, waar de markt overdekt is, vindt U deze op de Place du Marché. Talrijke lokale producenten zijn aanwezig op dinsdag, donderdag en zaterdagochtend. In juli en augustus vindt U hen er elke ochtend.

In Le Gua is er elke zondagochtend markt op de Place du Logis. Op zondag- en woensdagochtend kunt U terecht in Bourcefranc-Le-Chapus, op de Place du Marché.

Vos avis...