Actief eropuit

Echt genieten van de verschillende landschappen van het eiland gaat het beste te voet, met de fiets of te paard. Île d’Oléron en het bekken van Marennes vormen een waar paradijs voor sportievelingen. Op het land, ter zee of in de lucht, er zijn hier tal van mogelijkheden! Of je nu een zondagssporter of fanatiekeling bent, iedereen kan op een actieve manier het eiland ontdekken.

Er gaat niets boven een ritje op je fiets of mountainbike om te profiteren van de 160 km aan fietspaden op Île d’Oléron. Je kunt kiezen uit een mooie tocht door het bos, langs de kust of te midden van de moerassen. Het landschap met zijn beperkte hoogteverschillen leent zich uitstekend voor deze activiteit. Echte wielertoeristen zullen wellicht ook interesse hebben in het fietspad door het bekken van Marennes dat deel uitmaakt van de Vélodyssée, een van Roscoff in Bretagne naar Hendaye in Frans Baskenland lopende fietsroute. Goed om te weten: het Marais de la Seudre, met zijn vele kleine kanalen, heeft ook een heel netwerk van fietspaden!

Ben je op zoek naar avontuur? Ontdek de verschillende activiteiten in de lucht en bekijk de omgeving eens vanuit een heel ander perspectief.

Tenslotte, voor degenen die liever met beide benen op de grond blijven staan zijn er tal van wandelmogelijkheden. Bekijk alle routes via de applicatie Loopi of in onze brochure ‘Sur les chemins de Marennes-Oléron’. Vul je longen met zilte zeelucht en adem de geur in van naaldbossen en duinplanten. Wijk van de gebaande paden af en ontdek de verschillende aspecten van de streek. Laat je eens verdwalen, je zal verstelt staan van wat je tegenkomt. Misschien ben je wel geïnteresseerd in een rit te paard bij zonsondergang. Verschillende maneges en paardenstallen organiseren naast rijlessen voor elk niveau ook tochten over het strand of door het bos op een paard, een ezel of per huifkar.

Breng jij je dagen liever in het water door? Dan zit je hier goed. Onze kustlijn aan de Atlantische kant is een ideale spot voor watersporten. De verschillende stranden, van zand tot rotsachtig, bieden talloze plekken om te golfsurfen, windsurfen, bodyboarden en suppen...

De kust aan de oostkant van het eiland ligt meer uit de wind en biedt fantastische omstandigheden voor rondvaarten en tochten met zeilschepen, catamarans of andere boten.

Wist je dat? Vanuit Boyardville en Saint-Denis d’Oléron worden er verschillende rondvaarten aangeboden. Er is keuze te over... Een boottocht rondom Ford Boyard, een uitje naar Île d’Aix en La Rochelle of een vaartocht aan het einde van de dag om in alle rust van de zonsondergang te genieten.

Ook voor liefhebbers van welzijn is dit een ideale plek: de verkwikkende zilte zeelucht, het licht ongeacht het seizoen, de verfrissing van een duik in zee, de grote bosgebieden, de uitgestrekte stranden... De natuur biedt hier een dagelijks wellnesseffect.

Om dit gevoel van welzijn te versterken kun je terecht bij een van onze wellnessprofessionals. Even wat tijd voor jezelf nemen, om helemaal te ontspannen, alles los te laten en terug te gaan naar de basis, en natuurlijk om je in de watten te laten leggen, het kan allemaal. Boek bijvoorbeeld een kuur in de thermaalbaden om tot rust te komen en in ‘zen-modus’ te raken, al is het maar voor een uurtje of een dag. Er staat een heel team van experts voor je klaar met ontspannende, reinigende en verkwikkende behandelingen: verwarmd zeewaterbad, hammam, sauna, jacuzzi, verschillende massages, gezichts- en lichaamsbehandelingen... Het aanbod aan kuren is zeer breed. Andere professionals bieden behandelingen zoals voetmassages, ayurvedische massages en schoonheidsbehandelingen aan in salons, bij je accommodatie voor ultiem gemak of zelfs op het strand met het rustgevende geluid van de golven op de achtergrond...

Haut de page