Afbeelding
Zout, Isla de Oléron

"Au fil des saisons": 12 recepten om op een andere manier van het eiland Oléron te genieten!

Wat dacht je ervan om het eiland Oléron te ontdekken... via je smaakpapillen? Dat is het idee achter het boekje "Au fil des saisons - 12 recettes de l'île d'Oléron", een gastronomisch intermezzo waarin elk gerecht de smaak heeft van het land, de passie en de nabijgelegen zee.

Lokale ontmoetingen om de rijkdom van de lokale keuken te onthullen!

Achter elke hap schuilt een ontmoeting: die van een producent die verliefd is op zijn land en een restauranthouder die geïnspireerd is door de lokale rijkdommen. Twaalf duo's, twaalf recepten, twaalf manieren om de lekkerste producten van het eiland te laten zien: moerasbloem van zout, aardbeien, zeewier en moerasrundvlees.

Een project dat wordt gesteund door de Communauté de communes de l'île d'Oléron, via de afdeling Duurzame Landbouw en Voeding, om de eenvoudige, gulle en resoluut lokale keuken te promoten.

Een boekje om van te smullen... en te delen!

Het goede nieuws is dathet boekje gratis verkrijgbaar is bij de Communauté de communes, in de gemeentehuizen van de 8 gemeenten op het eiland, of kan worden gedownload van de officiële website: https://www.cdc-oleron.com/.../projet-alimentaire.../

Het is de perfecte manier om je mandje op de markt te vullen, in de keuken te gaan staan en een heerlijke maaltijd met Oleron-smaak te delen.