Het bekken van Marennes

Het bekken van Marennes is een veelzijdige plek. De verschillende gemeentes van deze streek kennen sinds jaar en dag dezelfde geografische, economische, historische en politieke situatie. De zes gemeenten waaruit het bekken bestaat zijn Saint-Sornin, Le Gua, Nieulle sur Seudre, Saint-Just-Luzac, Marennes-Hiers-Brouage en Bourcefranc-Le Chapus.

De oesterteelt en de landbouw zijn de twee activiteiten die dit bekken gevormd hebben. Het grootste deel van het bekken van Marennes bestaat uit moeras. Dit zorgt voor zeer bijzondere landschappen met veel natte gebieden die een gastvrije plek vormen voor verschillende dieren en vogels, met name trekvogels. Reigers en zwanen zijn dan ook vaste gasten van deze streek.  Wanneer je in de lente een wandeling maakt door de moerassen van Brouage kun je zelfs ooievaars op hun nest zien zitten.

Ook de architectonische bezienswaardigheden zijn zeer interessant en je vindt hier belangrijke monumenten zoals de citadel van Brouage met zijn versterkte muren en typische uitkijktorens, en het Fort Louvois, het laatste fort gebouwd in de tijd van Louis XIV. Dit alles vormt een rijk gebied waar toeristen zowel historisch erfgoed als traditionele activiteiten kunnen ontdekken.